אודותי

אודותי

השקפת עולמי

הרצון לרזות ולשמור על משקל תקין משותף כמעט לכולנו. אני נפגשת מדי יום, מעל 20 שנה, עם נשים, גברים ובני נוער שנאבקים עם עודפי משקל. מניסיוני, כל אחד יכול להצליח לרדת במשקל. סוד ההצלחה הוא התאמה אישית - לכל אדם יש את הדיאטה הנכונה והבריאה שמתאימה לו.
 
בעזרת תפריט שמותאם אישית, ובעזרת ליווי והדרכה מתאימים, ניתן להשיג תוצאות נהדרות, לרזות בקלות ולשמור על משקל תקין. כפי שיכולים להעיד מאות ממטופלי, אני מאמינה שכל מי שמצליח לשמור על אורח חיים בריא ועל משקל תקין הוא בסופו של דבר בריא יותר, שמח יותר ומאושר יותר.

ההנאה הגדולה ביותר שלי היא לפגוש מטופלים שהצליחו לשנות בעזרתי את אורח החיים שלהם, לשלב דיאטה עם פעילות גופנית, לרכוש הרגלי אכילה טובים ו... לשמור על משקל תקין ובריאות טובה לאורך זמן. מי שאומר שאי אפשר לשמור על המשקל לאורך זמן פשוט טועה! 

וידוי אישי, גם אני לא נולדתי עם "הגנים הנכונים". גם אני נאלצת להתמודדות תמידית עם הרצון לאכול מכל הבא ליד. אולם מרגע שהחלטתי להיות דיאטנית, ולמדתי על הנזקים הגדולים שנגרמים לגוף מאכילה לא נכונה ולא מאוזנת, אני שומרת באדיקות על משקל תקין ועל התזונה המאוזנת שלי, של בני משפחתי (בעלי, ילדי, הורי), ושל מאות ואלפי המטופלות והמטופלים שהדרכתי וליוויתי מקרוב במשך 20 השנים האחרונות.

תחומי הפעילות


ליווי פרטני והדרכת קבוצות דיאטה, ירידה במשקל ותזונה בריאה 

בתחילת דרכי הדרכתי קבוצות דיאטה בבית החולים מאיר בכפר סבא (דיאטת "דרך המלך"). לאחר מכן עסקתי במשך שנים בייעוץ תזונתי אישי במכוני ספורט וכושר גופני ובקליניקה הפרטית שלי. העברתי סדנאות הרזיה ודיאטה במפעלים, במוסדות ממשלתיים, בבתי ספר, במכללות, ובמתנ"סים. בשנים האחרונות אני עוסקת בהעברת סדנאות והדרכות לשינוי אורח חיים והרגלי אכילה, למשפחות, לקבוצות של מנהלים (בעיקר במשרדי עורכי דין, רואי חשבון, חברות הייטק), לקבוצות של עובדים, לחוגי בית של חברים/שכנים/ידידים שמתכנסים אחת לשבוע, לבני נוער, ולבני הגיל השלישי. במקביל אני נותנת ייעוץ אישי בקליניקה הפרטית שלי, או בביתו/משרדו של הלקוח, לכל מי שמעוניין להתמודד (כמו כולנו), עם בעיות של עודף משקל ו/או מנסה להוריד את הקילוגרמים העודפים שמסרבים לרדת.

הרצאות וסדנאות בתזונה ומדע לחברות וארגונים


מתחילת דרכי כדיאטנית אהבתי להרצות לפני קהל מתוך תחושת שליחות ורצון להעביר את הידע  שלי.

הכימיה של המזון והתזונה משפיעים רבות על הבריאות, על מצב הרוח ואפילו על ההצלחה שלנו בחיים ובחירת המזון היא בידנו. אני מאמינה שידע נותן לאנשים המון הבנה וכוח להתמודד ולבצע בחירות תזונתיות טובות יותר.


ההרצאות שלי ניתנות במסגרת ימי כיף לעובדים, ימי השתלמות, הרצאות לקראת פרישה ויציאה לפנסיה, הרצאות העשרה בבתי ספר לסגל ההוראה או להורים על תזונת ילדים/מתבגרים, והרצאות לגיל השלישי במתנסים ובדיור מוגן.​


בשנים האחרונות פיתחתי תוכנית ייחודית המאפשרת לחברות וארגונים להוביל את העובדים לאורח חיים בריא, כערך מוסף לחייהם - הזדמנות נפלאה לרכוש ארגז כלים פרקטי וישים לתזונה נבונה ואפקטיבית, המסייעת להעלאת רמת האנרגיה, הערנות והרעננות במהלך כל שעות היום. התכנית מקנה לעובדים הרגלי אכילה ותזונה נכונה במקום העבודה ומחוצה לו, וכן תורמת לאחוות צוות וגיבוש פנים ארגוני. 

  • הרצאות העשרה שונות הכוללות: החידושים האחרונים בתחום התזונה, הרפואה ובמדע. ניפוץ פרדיגמות ומיתוסים בתזונה ועוד.
  • סדנאות הרזייה חווייתיות בהן יוקנה ידע וכלים פרקטים ליישום, בהן תיהנו מחוויית מעגלי תמיכה ושיח קבוצתיים,
  • קליניקה נודדת- שירות אישי לעובדים: מעקב פרטני על בסיס תכנית אישית.




ייעוץ לחברות מזון, מפעלים וחברות הסעדה


כחלק מ"האני מאמין" שלי, חשוב לי לסייע למפעלי מזון תעשייתיים ולספקי מזון וקייטרינג לשפר את איכות המזון שהם מספקים. מטרת היעוץ הינה הפיכת המזון לבריא יותר, והקניית יתרון תחרותי לחברה בשוק בו איכות המזון ובריאותו הופכים לדומיננטיים וחשובים מיום ליום. במסגרת הליווי התזונתי אני מתמקדת בניתוח תזונתי של מוצרים ושל ארוחות קיימות, פירוט רכיבי תזונה, הצעות לשיפור תזונתי של מוצרים קיימים ופיתוח מוצרים או מנות חדשות בהתאם לדרישות. במקביל אני מסייעת לקידום ושיווק המוצר באמצעות כתיבת מאמרים למדיה, הרצאות לקהלי יעד, כנסים ואתרי אינטרנט. בשנים האחרונות ליוויתי את חברת שסטוביץ (מוצרי אלפרו וקלוגס), ואת הקייטרינג של "נשים מבשלות".

ליווי והדרכה בגני ילדים 
ומוסדות חינוך


ידוע היום שקיים קשר הדוק ומובהק בין הרגלי אכילה ותזונה בתקופת הילדות לבין המצב הבריאותי בהמשך החיים. מחקרים רבים הוכיחו שאכילה לא נכונה ומשקל עודף בילדות מסוכנים לבריאות ופוגעים באיכות החיים ובתוחלת החיים בהמשך הדרך. לעומת זאת, אכילה נבונה ומאוזנת מגיל צעיר תורמים לבריאות ולמניעת מחלות בשנים הבאות. ליוויתי במשך 7 שנים את תכנית ההזנה ברמת השרון הכוללת את כל גני הילדים, מעונות עירייה (גיל 0-3), וצהרוני בתי הספר (כיתות א-ג). הליווי כולל בניית תפריטים בהתאם להנחיות משרד הבריאות והחינוך, ועל פי החוק לפיקוח על תזונה בצהרונים. הליווי כולל בחירת ספקי מזון מתאימים, פיקוח ובקרה על המטבחים, הדרכת הצוותים בגנים ובצהרונים, הרצאות להורים ולמדריכים על חשיבות התזונה הנכונה, והפעלות מתאימות לילדים בנושא תזונה.

השכלה

• B.Sc בתזונה קלינית מהאוניברסיטה העברית.
• B.Sc בכימיה מאוניברסיטת תל אביב.
• הסמכה כדיאטנית קלינית ממשרד הבריאות.
• מנהלת פורום ילדים בעמותת עתיד-איגוד הדיאטניות.
• תעודת הוראה ממשרד החינוך.
Share by: