Blog Layout

תזונה בימי הקורונה - איך נצליח לא להשמין כשאנחנו נמצאים כל היום בבית?

Iris Peskin • Mar 22, 2020

תזונה בימי הקורונה - איך נצליח לא להשמין כשאנחנו נמצאים כל היום בבית?

השהייה בהסגר בבית כל היום עלולה להוביל אותנו בקלות לזלילה של ממתקים, חטיפים ונשנושים מיותרים. הארוחות לא מסודרות, הפעילות הגופנית נעלמה ורוב היום אנחנו רק בוהים במסך המחשב או הטלוויזיה מבלי לזוז. לכל אלה מתלווה תחושת לחץ, דאגה ושיעמום שהם האויבים של כל דיאטה.


איך ניתן בכל זאת לשמור על תזונה בריאה ולא להשמין בימי קורונה?

 

  • שיגרה יומית - גם כאשר מצב הרוח ירוד, וגם אם אין עבודה וכולם בבית, נסו ליצור שיגרת יום חדשה. קבעו מראש את זמני הארוחות וזמני החטיפים והשתדלו לציית להם. אכילה מסודרת בזמנים קבועים עוזרת למנוע השמנה ולהקטין אכילה לא מודעת תוך כדי עיסוקים אחרים.

 

  • ארוחות סביב השולחן - החליטו שאין אכילה מול המסכים, מול הטלוויזיה, או תוך כדי עיסוקים אחרים. ע"פ סדר היום החדש שקבעתם, היכנסו בשעת הארוחה למטבח, הכינו את הארוחה שתכננתם ואיכלו מסודר על צלחת סביב שולחן.

 

  • לא לאכול מול המסכים - כאשר אנו נמצאים מול הטלוויזיה או המחשב יש נטייה לאכול כמויות גדולות בהרבה מהנדרש בגלל חוסר תשומת לב למה שאוכלים. הארוחות צריכות להיות סביבי שולחן וללא הסחות דעת גם של הנייד.

 

  • היו מודעים לאכילה רגשית - בזמן דאגה, חרדה, שיעמום ומצוקה נפשית גופנו מפריש קורטיזול שגורם להגברת תיאבון והשמנה. מודעות עוזרת למנוע זלילת יתר והשמנה.

 

  • הגבירו שתייה של מים, קפה ותה ללא סוכר. כל אלו עוזרים להרגיע ולמנוע את תחושת הרעב הרגשי, וחשובים מאד למערכת החיסון. שתייה רבה בין ויחד עם הארוחות עוזרת לתחושת השובע ומונעת השמנה.

 

  • מלאו את הבית בחטיפים בריאים - כמו - ירקות ופירות טריים חתוכים למקלות, יוגורטים, פופקורן ביתי, שקדים ואגוזים טבעיים, וקרקרים מדגנים מלאים.

       כל אלה יכולים להיות ארוחת ביניים בריאה ולא משמינה.

 

  • השתדלו להפחית סוכר ופחמימות ככל שניתן. ממתקים, מאפים ובצקים מעוררים הפרשות של הורמונים אינסולין וגרלין שגורמים לזלילה ולהשמנת יתר.

 

  • הגבירו אכילת מזונות עתירי חלבון איכותי וירקות. ניתן לאכול מוצרים מוכנים ופשוטים ואפשר גם (אם רוצים) להכין מתכונים נפלאים וטעימים.

       חלבונים איכותיים עוזרים לתחושת שובע, מונעים השמנה וחשובים מאד למערכת החיסון. לדוגמא - בשר, עוף דגים,                 מוצרי חלב, סויה, טופו, קטניות, אגוזים ובוטנים.

       אפשר להכין מהם פשטידות, חביתות, קציצות, דייסות, תבשילים, מאפים מירקות ועוד.

 

  • פעילות גופנית יומיומית חשובה מאין כמותה. לפעילות יש חשיבות בריאותית וגם נפשית - היא מהנה, מגבירה חילוף חומרים וגורמת להפרשת הורמונים שעוזרים לנו להשתחרר ממתחים ודאגות. ניתן לצאת לסיבוב הליכה/ריצה בחוץ (בתנאי שאין אנשים נוספים) או להזיז את הגוף בבית, לרקוד ולהתעמל מול תוכניות ייעודיות ברשת.

 

 


תגיות: תזונה, בריאות, תזונה בימי הקורונה, אורח חיים בריא

By Iris Peskin 10 Jan, 2024
חלב ומשקאות חלב - מי טוב? מי רע? ומי לא נורא?
By Iris Peskin 19 Dec, 2023
השמנה במלחמה
By Iris Peskin 27 Nov, 2023
אכילה רגשית - תזונה לנפש
By Iris Peskin 05 Feb, 2023
שקדים - "אוצר" של בריאות
By Iris Peskin 04 Jan, 2023
החיידקים שיעזרו לנו להיות בריאים ורזים יותר
המרק - מלך החורף
By Iris Peskin 29 Nov, 2022
המרק - מלך החורף
מה לנשנש?
By Iris Peskin 19 Nov, 2022
עד 120 קלוריות בלבד של נשנושים בריאים וטעימים
תזונה נכונה למניעת סוכרת
By Iris Peskin 11 Nov, 2022
תזונה נכונה למניעת סוכרת
תזונה בריאה לילדים - איך מתכוננים לחזרה לשיגרה
By Iris Peskin 20 Aug, 2022
תזונה בריאה לילדים - איך מתכוננים לחזרה לשיגרה
פירות יער - אוצר של בריאות
By Iris Peskin 16 Jul, 2022
פירות יער - אוצר של בריאות מתוך ראיון איתי שפורסם גם בmako 
More Posts
Share by: