Blog Layout

פרג - הסוד לחג פורים טעים ובריא

Iris Peskin • Mar 08, 2020

פרג - הסוד לחג פורים טעים ובריא

אין מי שלא אוהב אוזני המן - המאכל המזוהה ביותר עם חג הפורים, אשר מציץ אלינו מכל פינה בעיר שבועות רבים לפני החג. הם טעימים, מתוקים ומגיעים במילויים שונים ומגוונים.

מבין המילויים המגוונים לאוזני המן שמוצעים לנו בפורים, כדאי לבחור בפרג: הוא עשיר במיוחד בסידן, בסיבים תזונתיים, במינרלים ובחומצת שומן שמורידה כולסטרול. חג פורים הוא הזדמנות נהדרת להתחיל להכניס את הפרג לתפריט המשפחתי שלנו ולהמשיך לשלב אותו במתכונים שונים לאורך כל השנה.

 

מהו בכלל הפרג?

פרג הוא צמח ממשפחת הפרגיים. הוא מאופיין בפרח אדום וזרעים שחורים קטנים המשמשים למאכל במיוחד בתבלינים, בקינוחים ומאפים.

 

 יתרונות תזונתיים ובריאותיים:


  • זרעי הפרג מכילים כ-500 קלוריות ל-100 גרם (בדומה לזרעי שומשום ופשתן) ומכילים אחוז גבוה של חומצות שומן. חומצות השומן הללו הן בלתי רוויות ומסייעות להורדת רמות הכולסטרול.

 

  • הם עשירים מאד בסיבים תזונתיים אשר תורמים לפעילות מעיים ולעיכול תקין. כמו כן, הסיבים מעכבים את ספיגת השומן והסוכר מהמזון ובכך גורמים לתחושת שובע ממושכת. כאשר מעשירים את התזונה בפרג, חשוב להקפיד לשתות הרבה מים כדי להימנע מעצירות.

 

  • הפרג מכיל כמות גדולה של חומצת שומן לינולאית מסוג אומגה 6 התורמת להורדת הכולסטרול ולמניעת וכלי דם.

 

  • פרג נחשב בריא מאוד בזכות תכולת הסידן הגבוהה שלו: ב-100 גרם פרג יש כ-1,500 מ"ג סידן. פי 15 מאשר בחלב (!)

    לדוגמא: בכף גרגירי פרג יש סידן כמו בכוס חלב.

 

  • זרעי הפרג עשירים במינרלים נוספים - אשלגן, מגנזיום, אבץ וברזל, התורמים לחיזוק הציפורניים והשיער, לפוריות ולמערכת חיסונית תקינה.

 

  • בפרג יש ויטמינים מקבוצת B שחיוניים לתפקוד מערכת העצבים, ייצור חומצות למערכת העיכול ופירוק וספיגה של חלבונים.

 

 כיצד ניתן לשלבו בתפריט?

 

  • כמילוי לאזני המן.
  • בתוך עוגות ועוגיות פרג.
  • לשלבו בקרקרים ביתיים.
  • לפזר מעל סלטים, ממרחים.
  • תיבול בתבשילי עוף בשר וירקות.
  • בשייקים יחד עם פירות וירקות.
  • בגלידות, וקינוחים שונים.

 

איך בוחרים פרג טרי?

 

  • כדאי לרכוש פרג במקום שבו הסחורה מתחלפת בתדירות גבוהה, כדי להימנע מטעמו המר של פרג שעמד הרבה זמן על המדף. על זרעי הפרג נמצא חיידק לא רעיל שאינו מסוגל לחדור את הקליפה, אך בעת הטחינה הוא עלול לחדור פנימה ולהפוך לאורך הזמן את הפרג למר.

 

  • כל עוד גרגירי הפרג שלמים הם שומרים על תכונותיהם. לכן, מומלץ לטחון את הפרג קרוב ככל האפשר למועד השימוש.

 

  • אם רוכשים פרג טחון, רצוי לשמור אותו במקפיא או בקופסה סגורה עד השימוש. 

 

 

ורק אל תשכחו... אחרי שאתם אוכלים פרג... להציץ במראה ולבדוק שלא נשארו גרגירים שחורים בין השיניים 😊

 

חג פורים שמח ובריא!

 

 

 

תגיות: פורים, פרג, תזונה, בריאותאוזני המן, פורים בריא


By Iris Peskin 10 Jan, 2024
חלב ומשקאות חלב - מי טוב? מי רע? ומי לא נורא?
By Iris Peskin 19 Dec, 2023
השמנה במלחמה
By Iris Peskin 27 Nov, 2023
אכילה רגשית - תזונה לנפש
By Iris Peskin 05 Feb, 2023
שקדים - "אוצר" של בריאות
By Iris Peskin 04 Jan, 2023
החיידקים שיעזרו לנו להיות בריאים ורזים יותר
המרק - מלך החורף
By Iris Peskin 29 Nov, 2022
המרק - מלך החורף
מה לנשנש?
By Iris Peskin 19 Nov, 2022
עד 120 קלוריות בלבד של נשנושים בריאים וטעימים
תזונה נכונה למניעת סוכרת
By Iris Peskin 11 Nov, 2022
תזונה נכונה למניעת סוכרת
תזונה בריאה לילדים - איך מתכוננים לחזרה לשיגרה
By Iris Peskin 20 Aug, 2022
תזונה בריאה לילדים - איך מתכוננים לחזרה לשיגרה
פירות יער - אוצר של בריאות
By Iris Peskin 16 Jul, 2022
פירות יער - אוצר של בריאות מתוך ראיון איתי שפורסם גם בmako 
More Posts
Share by: