Blog Layout

אבוקדו - הירוק הכי בריא

Iris Peskin • Nov 26, 2020

אבוקדו - הירוק הכי בריא

האבוקדו הוא חבר כבוד כמעט בכל מטבח. הוא משתלב נהדר כמעט בכל שיטות הדיאטה והוא מתאים לכל סגנונות האכילה - מאוכלי כל ועד לטבעונים, לצמחונים ולאנשי ה-Raw Food.

הוא עובד גם עם מלח וגם עם סוכר: מכינים ממנו רטבים, ממרחים, תוספות וגם עוגות וקינוחים אדירים.

פירות האבוקדו גדלים בעונת הקיץ ומתחילים להבשיל בסוף ספטמבר והם זמינים לנו עד סוף מאי.

האבוקדו הוא פרי ייחודי ומיוחד, בניגוד למרבית הפירות המכילים בעיקר סוכר, האבוקדו מכיל ברובו שומנים בריאים (שומן חד בלתי רווי) ומגוון רחב של ויטמינים ומינרלים. 

 

מחקרים שנערכו לאורך השנים הוכיחו את היתרונות הבריאותיים הרבים של האבוקדו הכוללים: שיפור הפעילות של מערכת העיכול, הפחתת הסיכון לדיכאון, הגנה מפני סרטן, חיזוק הראייה והעצמות ושמירה על הלב.

 

ההרכב התזונתי המיוחד של אבוקדו -

  • באבוקדו קטן (כ־150 גרם) יש כ-240 קלוריות שרובן שומן חד בלתי רווי.
  • רוב הקלוריות באבוקדו מגיעות משומנים בריאים המסייעים לשמור על תחושת שובע ארוכה.
  • האבוקדו מכיל חומצה אולאית (זו שנמצאת בשמן זית) שתורמת להורדת כולסטרול.
  • יש בו גם פיטוסטרולים - שמפחיתים את ספיגת הכולסטרול וכך מסייעים בהורדת הרמות שלו בדם.
  • הוא מכיל וויטמינים רבים כמו חומצה פולית, פנטותנית, בטא קרוטן, ניאצין ועוד.
  • הוא עשיר במינרלים כמו ברזל, אבץ, מגנזיום ואשלגן.
  • הוא מכיל חומצת שומן אומגה 3.
  • הוא דל פחמימות ואינו מכיל סוכר.

 

לאבוקדו יתרונות בריאותיים רבים -

בריא ללב – עוזר לשמור על כולסטרול מאוזן ועל בריאות הלב

אבוקדו מכיל שומן חד בלתי רווי (בדומה לשמן זית) וכמות משמעותית של פיטוסטרולים (חומרים שעוזרים לשמור על רמות כולסטרול מאוזנות).

על-פי איגוד הלב האמריקני, שומנים חד בלתי-רוויים עוזרים להפחית את רמות הכולסטרול הרע (LDL) ולשמור על בריאות הלב.

 

אבוקדו מכיל לוטאין שעוזר לבריאות העיניים

אבוקדו מכילים לוטאין וזאקסנטין, שני רכיבים המצויים ברקמות העיניים ומספקים הגנה נוגדת חמצון במטרה למזער נזקים המגיעים עם העלייה בגיל.

מחקרים הוכיחו כי נוגדי החמצון אלה תורמים רבות לבריאות העיניים ומקושרים במיוחד לירידה בסיכון לחלות בקטרקט וניוון מקולרי, אשר נפוצים בעיקר בקרב מבוגרים.

 

ויטמין K - למען חיזוק העצמות ומניעת אוסטאופורוזיס

חצי אבוקדו מספק כ-25% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין K.

ויטמין K חשוב לתהליך קרישת דם, אך הוא חשוב מאוד גם בתהליך ספיגת סידן ובניית עצם. 

 

עשיר בחומצה פולית - מורידה את הסיכון לדיכאון וסרטן 

צריכת מספקת של חומצה פולית מן המזון הוכחה כמורידה את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס, הקיבה, הלבלב וצוואר הרחם. וכן מגינה מפני מוטציות לא רצויות ב-DNA וב-RNA במהלך חלוקת התא.

לצד יתרונות אלה נמצא עוד כי מזונות המכילים רמות גבוהות של חומצה פולית עשויים לסייע בהפחתת הסיכון לדיכאון וזאת בגלל שחומצה פולית מסייעת למניעת הצטברות של הומוציסטאין. עודף הומוציסטאין עשוי להפריע לייצור של סרוטונין, דופאמין ונוראדרנלין המווסתים את מצב הרוח, השינה והתיאבון.

 

סיבים תזונתיים - למען בריאות מערכת העיכול והלב

ב-100 גרם של אבוקדו יש כ-7 גרם של סיבים תזונתיים, שמהווים כרבע מהצריכה היומית המומלצת.

הסיבים התזונתיים מסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול, וויסות המערכת החיסונית ומונעים סיכון לדלקות בגוף.

צריכת סיבים גבוהה קשורה בסיכון נמוך משמעותית לפתח מחלת לב כלילית, שבץ, יתר לחץ דם, סוכרת, השמנת יתר ומחלות במעי הגס.

צריכת סיבים הוכחה גם כיעילה באיזון מדדי לחץ הדם ורמות הכולסטרול, וכמשפרת את הירידה במשקל עבור אנשים הסובלים מעודף משקל. 

 

עשיר באשלגן - למען השרירים

אשלגן הוא מינרל הכרחי בתזונה היומיומית אך רבים מאתנו לא צורכים אותו מספיק. הוא חיוני לתהליך התכווצות השרירים וביכולתו למנוע בריחת סידן מהגוף, מה שמקטין את הסיכון לדלדול העצם.

צריכה מספקת של אשלגן מסייעת גם בהפחתת לחץ הדם ומונעת התקפי לב, שבץ וכשל כלייתי.

 

לאכול במידה!

למרות היתרונות הבריאותיים והתזונתיים הרבים שיש באבוקדו, חשוב לזכור שמומלץ לאכול במידה. בין אם אתם בדיאטה (באבוקדו יש לא מעט קלוריות) ובין אם אתם נוטלים תרופות או סובלים ממחלות מסויימות. מומלץ תמיד להתייעץ עם דיאטנ/ית ולבדוק מהי הצריכה המומלצת לכם.

 

 


תגיות: אבוקדו, תזונה נכונה, תזונה בריאה, דיאטה מאוזנת, דיאטה נכונהאורח חיים בריא, יתרונות בריאותיים של אבוקדו

By Iris Peskin 10 Jan, 2024
חלב ומשקאות חלב - מי טוב? מי רע? ומי לא נורא?
By Iris Peskin 19 Dec, 2023
השמנה במלחמה
By Iris Peskin 27 Nov, 2023
אכילה רגשית - תזונה לנפש
By Iris Peskin 05 Feb, 2023
שקדים - "אוצר" של בריאות
By Iris Peskin 04 Jan, 2023
החיידקים שיעזרו לנו להיות בריאים ורזים יותר
המרק - מלך החורף
By Iris Peskin 29 Nov, 2022
המרק - מלך החורף
מה לנשנש?
By Iris Peskin 19 Nov, 2022
עד 120 קלוריות בלבד של נשנושים בריאים וטעימים
תזונה נכונה למניעת סוכרת
By Iris Peskin 11 Nov, 2022
תזונה נכונה למניעת סוכרת
תזונה בריאה לילדים - איך מתכוננים לחזרה לשיגרה
By Iris Peskin 20 Aug, 2022
תזונה בריאה לילדים - איך מתכוננים לחזרה לשיגרה
פירות יער - אוצר של בריאות
By Iris Peskin 16 Jul, 2022
פירות יער - אוצר של בריאות מתוך ראיון איתי שפורסם גם בmako 
More Posts
Share by: